Barnets træ

Alle børn der begynder på Ternen, får deres eget træ med tilhørende navneskilt. Børnene kan frit vælge hvilket frugttræ de ønsker at plante. Træet bliver plantet på Træets dag, hvor vi også fejrer høstfest. Det betyder, at alle børn, forældre, plejeforældre samt personale er tilstede. Der er så forberedt huller med navneskilte, hvor barnet planter sit træ sammen med de pårørende.

Træet skal beskrive barnets nye start og historie på Ternen. Ligesom træet slår rødder, er det også meningen, at barnet skal slå rødder. Træet har behov for lys og varme, vand, jord og luft. Lyset og varmen symboliserer de voksnes omsorg og tillid, som Ternen giver barnet. Vandet symboliserer barnets følelsesmæssige forandring via den behandling, som barnet modtager. Jorden symboliserer ro og tryghed samt barnets evne til at skue indad og transformere sig selv. Luften står for den viden og forhåbentlig visdom, som Ternen gerne skulle bibringe barnet.

Træet har en cyklus ligesom et skoleår på Ternen også har. Der er tidspunkter for at sætte knopper – danne grobund for nye evner, springe ud med ny færdigheder, have perioder hvor man smider bladene og samler kræfter til nye udfordringer.